pondelok 19. mája 2014

Prvá kapitola pre predávajúcich

1. kapitola

Dôležité pre predávajúcich je veľmi veľa vecí. V prvom rade sa budem venovať otázke:
1.) cez realitnú kanceláriu
2.) bez realitnej kancelárie

Veľa predávajúcich po mojich skúsenostiach má neblahé skúsenosti s realitnými kanceláriami. Iný samozrejme veľmi dobré. To je bežná vec, tak ako niektorí máme skvelé skúsenosti s niektorým lekárom, telefonickým operátorom, autoopravárom, stavebníkom a podobne, v každej našej oblasti. Štandardom ako som si všimol na Slovensku je, že apriori takýto predávajúci volí alternatívu číslo 2. Hoci som si nie vždy istý, či je to úplne správne.

Myslím si totiž že ak sa nám nepáči lekár, neliečime sa sami, avšak ideme k inému, napríklad na odporúčanie známeho. Podobne ak nie sme spokojní s opravárom, ktorý sa vŕtal v našom štvorkolesovom miláčikovi, a skôr ho pokazil ako opravil, nepustíme sa do toho sami, avšak nájdeme si iného, podľa našich vlastných alebo iných kritérií.

Áno, spomeniem veľa príkladov zo svojej praxe, ktoré vravia v prospech jednotlivých alternatív, avšak myslím že je vždy len vecou výberu a konkurenčný boj je preto vo všetkých oblastiach dobrý aby sa ukázala kvalita.

V každej oblasti a samozrejme aj tejto platí, že najdôležitejší pre Vás je pomer: cena / kvalita, ktorý sa hľadá veľmi ľahko. Cenu si viete dohodnúť a poznáte ju na samom začiatku a kvalitu zistíte veľmi ľahko, čím myslím vždy kvalitu konkrétneho človeka. Opätovným porovnaním len jedným ostatné si domyslíte. Zdravotnícke zariadenie môže byť renomované, avšak Váš lekár môže byť práve tou výnimkou a samozrejme presne naopak taktiež. To isté platí o kancelárií, ktorá má jedného alebo sto maklérov.

Všetky uvedené a uvádzané veci porovnáme jemne povrchne s blízkym i vzdialeným zahraničím, s poukazom na to, že niektoré veci sa úplne porovnať nedajú, avšak podstatná časť áno, nakoľko rozdiel nájdeme samozrejme aj u nás, či už na regionálnom základe alebo špecifikácii nehnuteľností, čo sa prejaví na konečnom postupe.

POKRAČOVANIE NABUDÚCE


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára